BuitenBlog

Want buiten is niet binnen


Geringd

In de meeste Amerikaanse restaurants kom je gefrituurde uienringen tegen als voorgerecht, bijvoorbeeld de Towering Onion Rings bij Red Robin. Ze zijn heerlijk, maar niet goed voor de lijn...

Laatst kwam ik dit recept tegen om zelf uienringen in een jasje klaar te maken in de oven. Je hebt dan maar drie eetlepels (olijf)olie nodig in plaats van een hele frituurpan vol. Het originele recept (in Engels) komt van Not Without Salt. Hier is de Nederlandse vertaling:

A - Ingredienten voor gekruide bloemmix


B - Ingredienten voor beslag

Overige ingredienten

Benodigdheden

1. Verwarm de oven voor tot 230 graden Celsius.
2. Meng de bloem, zout, peper en cayenne van A in een kom.
3. Maak in de tweede kom een egaal beslag van yoghurt, ei en bloem (B). Als het beslag te dun is, voeg je wat bloem toe.
4. Doe de chipskruimels in de derde kom en zet de kommen naast elkaar: eerst de bloemmix, dan het beslag en dan de kruimels.
5. Druk een uienring in de bloemmix (beide kanten). Dit zorgt ervoor dat het beslag beter aan de uienring vastplakt.
6. Haal de uienring met bloemmix nu door het beslag. Laat de ring een beetje uitlekken voordat je de chipskruimellaag er op doet. Leg de ring op een bord.
7. Herhaal stap 5 en 6 voor de andere uienringen.
8. Leg bakpapier op de bakplaat en besprenkel het papier met 3 eetlepels olie. Verhit dit in de oven (8 minuten of totdat de olie begint te roken). Haal de bakplaat eruit en verspreid de olie weer over het papier (gebruik kwastje of wiebel de bakplaat -heel voorzichtig!- zodat de olie zich mooi over het papier verdeelt).
9. Doe nu snel de uienringen op het beoliede bakpapier en doe de bakplaat terug in de oven. Laat ze 8 minuten bakken, draai ze dan om en laat ze nog eens 8 minuten in de oven zitten.
10. Strooi eventueel wat zout over de ringen als ze net uit de oven komen.

Enjoy!


Artis de Partis

Kijken met je ogen, niet met je vingers!

Leeg

Rechttoe rechtaan

Reacties zijn natuurlijk welkom via mail

Terug naar BuitenBlog