Rotti koekoes
Weer eens wat anders en veel smakelijker dan de luiertaarten die ik laatst heb gemaakt: rotti koekoes. Een Indonesische cake zonder boter bereid.
Vroeger lukte het me nooit om een goed exemplaar te krijgen, maar nu is het al twee keer gelukt!
250 gram bloem
250 gram suiker
4 eieren
150-200 cc spa rood op kamertemperatuur (spa marie henriette of seven-up werkt ook)
Zet een stoompan met ruim water in onderste gedeelte op het vuur. Bekleed bovenste deel van stoompan met een theedoek (laat dit deel van de stoompan even op het aanrecht staan, anders loop je de kans dat je theedoek vlam vat; ik spreek uit ervaring, ja...)
2 Eieren splitsen en de eiwitten er van stijfkloppen.
Suiker er bij doen en doorkloppen.
Dan 4 eidooiers een voor een toevoegen.
Spa rood er bij gieten.
Op het laatst de bloem toevoegen.
Giet het mengsel in de theedoek.
Doe de deksel op de pan en knoop de theedoek dicht over de deksel.
Zet het stoomdeel boven op de pan met kokend water.
Laat het 30 minuten op hoog vuur stomen.